top of page
Stee_Connects_FB_Event Cover_LUTH-KERK_2

Stee Connects event in de Lutherse Kerk Breda

Datum: Dinsdag 27 Augustus 2019 van 17:00 - 21:00 uur

Locatie:Lutherse KerkBreda – Veemarktstraat 11, 4811 ZB Breda

De kerk ligt ingesloten tussen de panden verscholen ten oosten van de Grote Markt en is bereikbaar via een steeg aan Veemarktstraat 11.

www.png

Op dinsdag 27 augustus a.s. zijn we te gast in de Lutherse Kerk Breda; een bijzondere locatie met een mooi programma met een boeiende historische lezing van Walter van de Calseyde over ’Het waarom van Breda’.

Ook zal er door cateraar Stiefkwartierke een heerlijk exclusieve zomerse BBQ worden geserveerd voor onze bezoekers die zich daarvoor hebben aangemeld.

Lees meer hierover en meld u aan!

Inloop is 17.00 uur en de start van ons programma om 18.00 uur, zorg dat u op tijd binnen bent!

Mocht u na 18.00 uur pas aanwezig kunnen zijn, dan verzoeken wij u niet de hoofdingang te gebruiken om de lezing niet storen, maar de achteringang via Stadserf nr, 3 te nemen.

 

Vanaf 19.30 uur kunt u wel weer de hoodingang gebruiken en aansluiten voor de zomerse BBQ of alleen komen netwerken en borrelen. Vergeet u niet aan te melden?!

 

IMG-20190702-WA0006.jpg

Stee Connects organiseert maandelijkse evenementen op bijzondere locaties waar ondernemende mensen elkaar ontmoeten. Een vernieuwende netwerkclub waarbij mooie verbindingen worden gemaakt en échte zaken worden gedaan en vriendschappen worden gesloten.

Voor Stee Connects leden en voor andere potentiële nieuwe leden de kans om kennis te maken met dit gevarieerde platform en de verbinding aan te gaan met de andere bezoekers.

Op ieder event zal een inspirerende spreker en/of artiest op het programma staan.Stee Connects events zijn dus ook een avondje uit.

Inmiddels hebben wij dit jaar 2019 alweer 7 mooie Stee Connects events georganiseerd in:

De VIP Lounge Pathé Breda, Koetshuis Anneville in Ulvenhout,

de Lanterneau in de Grote Kerk Breda, in het VIP foyer in Breepark Breda, deAvenue, bij Sligro Breda en eind juli waren we in Brouwerij Frontaal. Zeer gevarieerd dus en daarom verrassend en inspirerend!

Bekijk de fotogalerij van deze eerdere events via:

 

Stee Connects events zijn bijzonder en anders dan anders.

  

De entree is kosteloos voor leden en 2-3 x voor niet-leden.

Wij willen een exclusief netwerkplatform creëren.

Hapjes & drankjes zijn voor eigen rekening.

20190323_151025.jpg
LOGO_LUTHERSEKERK.jpg

In hartje centrum Breda staat de Lutherse kerk. Dit gebouw, verstopt tussen de Veemarktstraat en het Stadserf, was niet altijd een kerk. In 1700 gebouwd als patriciërswoning, is het in 1777 gekocht door de Lutheranen en door de jaren heen verbouwd tot kerk. De ondergrondse keuken (nu crypte genaamd) stamt uit begin 16e eeuw. In 1964 zijn kerk en crypte op de Monumentenlijst geplaatst.

20161216_181256.jpg

In 2013 fuseerde de Evangelisch Lutherse Gemeente met de Protestantse Gemeente te Breda. Het gebouw is grondig gerestaureerd en verbouwd. Naast de zondagse vieringen, openstelling voor bezoekers en deelname aan evenementen zoals  Monumentendag, Cultuurnacht, Tranen van Van Cooth en het Breda Jazz Festival, bestaat de mogelijkheid de kerkzaal, crypte en 2 andere ruimtes te huren voor bruiloften, recepties, dinertjes, jubilea, concerten, vergaderingen en andere bijeenkomsten.

20170123_165522.jpg
20181012_191031.jpg

Lezing van Walter van de Calseyde 

2018-06-14 Walter voor gemeenteraad _Waa

Walter van de Calseyde; Storyteller, presentator, dagvoorzitter en auteur.

'Het waarom van Breda'

Ja, waarom? Het lijkt zo vanzelfsprekend dat een stad bestaat, ergens ligt, in leven blijft en groeit en bloeit. Maar voor alles is wel een oorzaak of een reden. Ook voor Breda.

20.000 jaar geleden is dat al begonnen. Daarna kwamen er slimme en machtige mannen die besloten om tol te gaan heffen bij een van de weinige plaatsen waar je de Mark kon oversteken. En die later een mooi kasteel bouwden waar de voorlopers van ons hedendaagse koningshuis woonden. Breda was lang ‘the place to be’.

Eeuwen later, toen de Mark al ver was dichtgeslibd en auto’s en treinen de rol van de vrachtschepen overnamen, haalde Breda nog een paar keer een ‘economisch infuus’ in huis.

Welke? Dat ga ik vertellen”.

 

Walter van de Calseyde heeft als tekstschrijver meegewerkt aan een tiental boeken over Breda, zoals ‘Breda na 750 jaar’, Havenboek’, ‘Breda buiten’ en ‘Breda in kaart’. In 2016 verscheen zijn boek ‘Breda spoort’ over 150 jaar ontwikkeling in en om de Spoorzone. In 2019 schreef hij een boekje over de Gasthuisvelden.

Voorkant.PNG
www.png
linkedin-logo.png

Speciaal voor deze avond zal Walter zijn boek: 'Breda spoort'  voor een speciale

actieprijs van € 15,- te koop aanbieden en indien gewenst voor uw signeren.

Zorg dat u op tijd bent voor deze lezing! 

Programma

Stee Connects Zomerse BBQ

Big Green Egg buiten.jpg

Voor de innerlijke mens moet goed worden gezorgd en daarnaast zijn Stee Connects events véél meer dan alleen maar borrelen.

Daarom zullen we maandelijks met verschillende partners op diverse locaties het Stee Connects Diner serveren aan onze bezoekers.

Samen eten is ook verbinden en elkaar beter leren kennen.

 

Deze zomereditie gaan we lekker genieten van een heerlijke, gevarieerde BBQ buiten op het terras van de Lutherse Kerk. De catering zal worden verzorgd door Jurgen de Ruijter en zijn team van Stiefkwartierke. Een keus aan vis, vlees óf vegetarisch, heerlijke zelfgemaakte salades, brood en sauzen zal u worden aangeboden. Krijgt u ook al trek? Reserveer dan snel en meld u aan!

Buitenterras.jpg
Meat.jpg
Jurgen en andere kok bij Green Egg.jpg

Deelnameprijs voor exclusief zomerse BBQ-buffet: €19,95.- p.p.

I.v.m. inkoop &planning gelieve vóór 25 augustus a.s. te reserveren via de aanmeldbutton.

BBQ Menu 27 augustus.jpg
www.png

Programma:

17.00 -18.00 uur Inloop en vrij netwerken;

18.00 -18.05 uur Start programma en kick-off door organisator Enrico Damino;

18.05 -18.15 uur Welkomstwoord door locatiemanager Joke Pelle;

18.15 -19.15 uur Lezing van Walter van de Calseyde over ’Het waarom van Breda’.

19.15 -20.00 uur Stee Connects Diner-Zomerse BBQ op het buitenterras ;

20.00 -21.00 uur Vrij netwerken;

21.00           uur  Afsluiting.

STEE_Connects_LOGO_RGB_PAYOFF.jpg

Bent u nieuwsgierig, flexibel en commited?
Zet dinsdag 27 augustus a.s.dan gewoon in uw agenda, spreek het rond, kom en meld u s.v.p.aan via het aanmeldformulier.

bottom of page