top of page
Stee Event Banner 27-02-2020-1.jpg

Stee Connects wandeling vanaf de Haagse Markt

Datum : Donderdag 27 februari 2020 van 17:00 - 21:00 uur

Locatie: EET EN BIERLOKAAL AOGSE MARKT-  Haagsemarkt   5, 4813 BA Breda

              HERBERG HET ROODE HERT             -  Haagsemarkt 34, idem.

Websites: https://www.aogsemarkt.nl/ en herberghetroodehert.nl/

Parkeren: Gratis in en rondom de Haagse markt en achter Aogse markt.

Op donderdag 27 februari, 2 dagen na carnaval zijn we te gast bij het bevlogen ondernemersechtpaar: Léandra en Ben Sprenkels bij 2 van hun 4 horecazaken op de Haagsemarkt.

 

We beginnen vanaf 17.00 uur bij EET & BIERLOKAAL AOGSE MARKT en gaan ca. 18.15 uur heerlijk een uurtje wandelen vanuit deze mooie omgeving. (Bij slecht weer gaan we niet wandelen)

Na terugkomst gaan we genieten van een heerlijke winterse maaltijd in HERBERG HET ROODE HERT.

Léandra zal ons in haar verhaal meenemen in het drukke en veelzijdige bestaan van ondernemers met meerdere zaken, bedrijven en ook nog een gezin met kinderen en andere liefhebberijen.

20200205_120350.jpg

 

Stee Connects organiseert maandelijkse evenementen op bijzondere locaties waar ondernemende mensen elkaar ontmoeten. Een vernieuwende netwerkclub waarbij mooie verbindingen worden gemaakt en échte zaken worden gedaan en vriendschappen worden gesloten.

Voor Stee Connects leden en voor andere potentiële nieuwe leden de kans om kennis te maken met dit gevarieerde platform en de verbinding aan te gaan met de andere bezoekers.

Op ieder event zal een inspirerende spreker en/of artiest of thematiek op het programma staan. Stee Connects events zijn dus ook zeker een avondje uit.

In 2019 hebben wij 13 mooie Stee Connects events georganiseerd in:

De VIP Lounge van Pathé Breda, Koetshuis Anneville in Ulvenhout, de Lanterneau in de Grote Kerk Breda, het VIP foyer in Breepark Breda, deAvenue, bij Sligro Breda, in Brouwerij Frontaal, de Lutherse Kerk Breda, Café Lievense, Hotel de Reiskoffer, Brasserie Stiefkwartierke, Businessdagen West-Brabant in Breepark en in Turks Restaurant L’Anatra.

Zeer gevarieerd dus en daarom verrassend, steeds weer anders en inspirerend!

In 2020 zijn we afgelopen 29 januari gestart met Stee Connects Nieuwjaar in deAvenue.

Bekijk de fotogalerij van deze eerdere events via:

Stee Connects events zijn bijzonder en anders dan anders.

De entree is kosteloos voor leden.

Wij willen uiteindelijk een exclusief netwerkplatform creëren.

Diner & drankjes zijn voor eigen rekening.

20200205_123137.jpg
DSC_0050.JPG

Voorkant en ingang Aogse Markt. Via steegje links achter parkeren. Foto rechts is terras en parkeerplaats.

 

 

Gezellig eten en borrelen bij DE AOGSE MARKT

Eet & Bierlokaal de Aogse Markt is een Bourgondische eet- en drinkgelegenheid in het hart van Princenhage. De unieke locatie, het prachtig gerestaureerde pand, de warme informele ambiance maken een bezoekje aan ons tot een ware belevenis. De sfeer is vriendelijk en ongedwongen, de kwaliteit verrassend.

Neem plaats in het restaurant en zie met eigen ogen hoe de chef vele gerechten bereidt in de houtskool-gestookte Josper Grill. Van sissende garnalen in knoflookolie tot een perfect gegrilde Classic Burger.

Naast het restaurant is het sfeervolle Bierlokaal gevestigd, hier stromen bijzondere bieren uit de taps. Ze schenken zowel bieren van kleine brouwerijen als de bekendere namen. De bierkaart is met zorg samengesteld door een eigen huis bierconnaisseur Ben Sprenkels. Vergeet zeker niet de eigen 'Daelder' te proeven. Het Bierlokaal grenst aan het restaurant. Dus eerst borrelen en daarna eten in het restaurant is een uitstekende combinatie.

De Aogse Markt beschikt over 2 vergaderruimtes met de namen; d’n Deze en d’n Dieje (☺).

Deze ruimtes zijn per dagdeel te huur.

Biersoorten.jpg
Bier en serveerster.jpg
DSC_0021.JPG

TERUG VAN NOOIT WEGGEWEEST: SPECIALE BIEREN

Je kunt ver-ruk-ke-lijk eten in de Aogse Markt. Maar wat drinken we erbij? Bier natuurlijk! Sorry wijnliefhebbers, maar het smaakpalet in bier is zóveel groter! Met ruim 180 bieren in huis spelen Ben Sprenkels en zijn compagnon Will Hense in op de biermarkt 2.0.

Deze maakt de laatste jaren een ongekende opleving door.

DSC_0048.JPG
DSC_0026.JPG

 

 

 

 

 

 

 

 

 

WELKOM BIJ HERBERG HET ROODE HERT

De oudste herberg en café van Breda en de op één na oudste van Noord Brabant.

20200205_122752.jpg
Foto Haagse Markt.jpg

 

 

Historie:

Op 27 januari 1518 verkocht Pastoor Peter de Bruyn het door hem 7 jaar daarvoor gebouwde Huis ‘den Hert’ -gelegen aan de Haagsemarkt- aan Gieles Anthonis Bays, die er onder dezelfde naam zijn herberg begon.

Nu (ruim 500 jaar later) is Herberg Het Roode Hert nog steeds een horecabedrijf met grote en kleine feestzalen, waar iedereen welkom is.

Het Roode Hert CMYK - Klein.jpg
Het Roode Hert.jpg
Familie Sprenkels.jpg

Familie Sprenkels

Historie:‘Op 28 april 1998 zijn de deuren van Don Qui-John geopend. Na een ingrijpende verbouwing van, wat toen de ‘Jonkvrouwe’ heette, was Princenhage een eetcafé rijker. De oorspronkelijke starter was John Sprenkels, maar al snel werd zijn broer Ben Sprenkels mede-eigenaar. Na een aantal interne aanpassingen zijn ze culinair steeds een stapje verder gegaan en gegroeid van een eetcafé naar een echt restaurant. De keuken werd vergroot en de kaart steeds uitgebreider. In juni 2001 was het tijd voor uitbreiding. Ben ging alleen verder met Don Qui-John en zijn broer nam elders een restaurant over. 

Don Qui-John.jpg

Don Qui-John

Don Qui-John was tot 2007 een klein restaurant waar geen plaats was aan de bar om even te wachten op een tafeltje. Toen we de mogelijkheid kregen om het pand naast ons (voorheen Foto Studio Van Unen) erbij te betrekken, hebben we geen moment getwijfeld. We kregen bijna tweemaal zoveel zitplaatsen én een gedeelte waar geborreld kon worden. Inmiddels mag Don Qui-John in april 22 kaarsjes uitblazen vertelt Léandra trots.

Don qui-john2.jpg

Na 17 jaar Don Qui-John was Ben wel toe aan een nieuwe uitdaging. Samen met Will Hense (die het roer volledig omgooide door van commercieel manager de stap naar de horeca te maken) opende hij in juni 2015 Eet & Bierlokaal De Aogse Markt in het voormalige pand van de Rabobank van Princenhage. Door van de Aogse Markt een totaal ander concept te maken, gaan deze zaken prima samen zonder elkaar te bijten. Wil je een avondje uit eten? Dan ga je naar Don Qui-John. Even gezellig iets happen? Dan kom je naar de Aogse Markt.

Alle logo's.jpg

In de zomer van 2018 openden Will & Ben nog een nieuwe zaak op de Haagsemarkt; de Friettent gevestigd in een voormalige slagerij.

Afgelopen zomer is daar nóg een zaak bijgekomen; Herberg Het Roode Hert. 'Wat zijn we trots dat het oudste café van Breda (502 jaar oud!) nu ook van ons is. Behalve dat dit café de huiskamer van Princenhage is, waar veel oudere mensen komen biljarten en borrelen, worden hier ook zalen verhuurd voor bijv. feesten, condoleances en repetities van kapellen. Inmiddels zenden we hier sportwedstrijden uit op groot scherm, waarmee we ook een jonger publiek aantrekken’, aldus Léandra.

Leandra.jpg
Anker 2

Léandra Sprenkels

Veelzijdig, gedreven, vrolijk en enthousiast!

Léandra  is 16 jaar getrouwd met Ben en samen hebben ze twee zonen van 15 en 11 jaar.

 

Sinds december 2017 is Léandra ZZP-er (events & communicatie) en dat combineert zij met haar passie voor sporten (hardlooptrainster bij AV SPRINT, pacer bij de marathongroep van Run2Day en ze geeft bootcamps). Voor hun 4 horecazaken doet Léandra de social media en daarnaast doet zij vrijwilligerswerk.

Hoe doet Léandra dat nu allemaal? Ze is ook nog moeder en loopt marathons!

 

Waarom klaagt iedereen altijd over drukte en Léandra niet!

Léandra gaat het ons zelf vertellen!

 

Winterse Wandeling vanaf de Haagse Markt

 

 

 

 

 

 

 

Vanuit diverse Stee Connects leden is de behoefte uitgesproken om eens samen te gaan wandelen tijdens één van onze events.

Omdat Léandra Sprenkels de omgeving goed kent heeft zij een leuke bezienswaardige route uitgestippeld. Een route met diverse gebouwen van oud tot modern waar gids Léandra ons onderweg over zal vertellen.

 

 

In deze route zit ook de de bestaande Van Gogh wandeling Princenhage. Klik hier voor die info!

Vanaf de Haagweg lopen we dan via de Heuvelbrink naar de groenstrook/parkje langs de Zuidelijke rondweg en vanaf daar steken we over richting de tennisclub in Breda en lopen we via een groenstrook/parkje langs de Korenmolen terug naar Het Roode Hert. Dit is totaal 4,9 km, ca. een uur wandelen.

                                                Foto's gebouwen rechtsboven, linksonder en rechtsonder: Adri Rovers.

Mee wandelen is niet verplicht, maar wel leuk en verbindend.

We gaan wandelen en niet joggen of hardlopen. Het is juist de bedoeling om te genieten van deze omgeving en bezienswaardigheden onderweg. Ook voor mensen die nooit of zelden gaan wandelen is dit juist een gezonde en uitdagende activiteit. Beweging (wel of niet na de carnaval) is altijd goed! ;-)

 

Natuurlijk is meewandelen geen verplichting, zeker niet wanneer uw gezondheid dit niet toelaat. In dit uurtje kunt u uiteraard ook blijven in de Aogse Markt of alvast naar Herberg Het Roode Hert gaan waar we na de wandeling samenkomen voor diner.

Zorg dat je goede schoenen draagt waarmee je lekker kan lopen en warme kleding meeneemt en verlichting.

Het kan eind februari koud zijn en tegen dat tijdstip zeker al donker. 

 

Stee Connects Diner

Ieder event wordt er met de diverse locaties en partners een passend diner bedacht wat geserveerd wordt aan onze bezoekers. Iedere x is dit weer anders en passend bij de themathiek van de locatie en avond. Samen eten is gezellig en verbindt. 

Bij uw aanmelding kunt u altijd eventuele dieetwensen doorgeven.

Na onze wandeling eten we samen in Herberg het Roode Hert

Speciaal voor deze avond na een mooie wandeling wordt er een lekker, gevarieerd stampottenbuffet geserveerd aan onze gasten.

Een heerlijke winterse stevige maaltijd om weer op krachten te komen!

Prijs voor deelname incl. fingerfood tijdens de borrel en diner (excl. drank):

Stee Connects leden € 20,00 p.p.

Niet leden                   € 30,00 p.p.

Krijgt u ook al zin om te komen? Reserveer dan snel en meld u aan!

image001.png
Woontorens.JPG
Rode Winkeltje Princenhage.JPG
Korenmolen.JPG
Naast de woontorens.JPG
Pand Thebe.JPG
Anker 3
1455156222_d148371abf_b.jpg
Anker 4
Anker 1

 

Programma:

17.00 -18.00 uur Inloop, netwerken en borrelen met fingerfood in de Aogse Markt;

18.00 -18.15 uur Opening in de bierkelder en welkomstwoord door Léandra & Ben Sprenkels;

18.15 -19.15 uur  Start wandeling;

19.15 - 20.15 uur Start diner in Herberg het Roode Hert en presentatie Léandra Sprenkels;

            21.00 uur Afsluiting.

Bent u nieuwsgierig, flexibel en commited?
Zet Donderdag 27 Februari '20 dan gewoon in uw agenda, spreek het rond, kom en meld u s.v.p. aan. 

Voor 25 Februari aanmelden gewenst i.v.m. inkoop en planning.

Stee Event Banner 27-02-2020-4.jpg
bottom of page