top of page
STEE_FB_Event_banner_Stiefkwartierke3.pn

Stee Connects Culinair Netwerken in Brasserie Stiefkwartierke

Datum: Donderdag 31 oktober 2019 van 17:00 - 21:00 uur

Locatie: Brasserie Stiefkwartierke; Halstraat 32, 4811 HX Breda

Facebookpagina: https://www.facebook.com/stief.kwartierke/

Parkeren: Molsparking, Concordiastraat, bij stadsgalerij a/d Oude Vest 34.

Let op: donderdag is koopavond!

Op donderdag 31 oktober a.s. zijn we te gast bij Brasserie Stiefkwartierke, gelegen in de winkelstraat richting de Grote Markt van Breda. Deze avond is behalve gezellig en effectief net-werken vooral bedoeld voor de culinaire liefhebber en daarom veel meer dan borrelen alleen. U zult door tafelwisselingen steeds weer met anderen aan tafel zitten en daarom ook verschillende mensen ontmoeten waarmee u anders wellicht niet in gesprek was gegaan.

'T Stiefkwartierke Buiten_080.jpg

Stee Connects organiseert maandelijkse evenementen op bijzondere locaties waar ondernemende mensen elkaar ontmoeten. Een vernieuwende netwerkclub waarbij mooie verbindingen worden gemaakt en échte zaken worden gedaan en vriendschappen worden gesloten.

Voor Stee Connects leden en voor andere potentiële nieuwe leden de kans om kennis te maken met dit gevarieerde platform en de verbinding aan te gaan met de andere bezoekers.

Op ieder event zal een inspirerende spreker en/of artiest op het programma staan.

Stee Connects events zijn dus ook een avondje uit.

Inmiddels hebben wij dit jaar al 9 mooie Stee Connects events georganiseerd in:  De VIP Lounge van Pathé Breda, Koetshuis Anneville in Ulvenhout, de Lanterneau in de Grote Kerk Breda, in het VIP foyer in Breepark Breda, deAvenue, bij Sligro Breda, in Brouwerij Frontaal, in de Lutherse Kerk Breda en vorige maand in Café Lievense.

 

Zeer gevarieerd dus en daarom verrassend en inspirerend!

Bekijk de fotogalerij van deze eerdere events via

Stee Connects events zijn bijzonder en anders dan anders.

De entree is kosteloos voor leden en 2-3 x voor niet-leden.

 

Deze culinaire editie worden leden en niet-leden geacht deel te nemen aan het diner.

Wij willen een exclusief netwerkplatform creëren.

Het Stee Connects Diner & drankjes zijn voor eigen rekening.

'T Stiefkwartierke_010.jpg

Brasserie Stiefkwartieke

De eerste lunchroom van Breda bestaat inmiddels al weer bijna 37 jaar en we hopen nog lang binnen te kunnen stappen bij deze gastvrije brasserie.

Eigenaar en chefkok Jurgen de Ruijter heeft zes jaar geleden het stokje overgenomen van zijn ouders, Rien en Marie-Jose. Zij zijn ooit in de Karrestraat begonnen met Délifrance en konden meer dan 25 jaar geleden ’t Stief Kwartierke overnemen. Dit was toen de eerste lunchroom in Breda. Nog steeds zijn zij een paar dagen per week aanwezig in de zaak, met name ter ondersteuning van diners en externe opdrachten. Het monumentale pand dateert van rond 1890 en in het verleden hebben hier nog een apotheek, een kleermaker, en zelfs de gemeente in gezeten.

Van architect tot kok

Jurgen in actie.jpg
Kunst met pa en.jpg

Jurgen is een waar kunstenaar.                                 Jurgen (l) , patissier en tv presentator  Robèrt van Beckhoven en pa Rien.

Jurgen zelf staat al vanaf zijn 14e jaar in de keuken, begon met een bijbaantje in de zaak van zijn ouders, en werkte onder andere bij de getalenteerde Franse chef-kok Hugues Marechal in het Ginneken. Zo heeft hij zich opgewerkt tot kok. Puur vanuit de praktijk. Van oorsprong is Jurgen architect, hij heeft hier voor gestudeerd aan de TU Delft en is in dit beroep bijna 4 jaar werkzaam geweest in de regio Rotterdam bij twee verschillende architectenbureau’s. Maar de horeca zit echt in zijn bloed, en zo nam hij ruim 8 jaar geleden afscheid van het architecten bestaan. Zijn ouders wilden de zaak verkopen, en Jurgen besloot dus om er zelf in te stappen en heeft hier geen seconde spijt van gehad.

Herman den Blijker heeft hier ook een belangrijke rol in gespeeld.

Wie kent het programma “Hermans Kookeiland” nog? Jurgen heeft hier destijds aan deelgenomen met vier andere koppels in Nieuw-Zeeland. Dit avontuur heeft maar twee weken geduurd, maar hij heeft wel laten zien tot wat hij in staat is als chef-kok. Herman en twee sterren meesterkok Francois Geurds hebben Jurgen de fijne kneepjes van het vak bijgebracht en hij heeft veel van hen kunnen leren. Tot op de dag van vandaag heeft hij nog steeds contact met Herman over eventuele nieuwe projecten e.d.

'T Stiefkwartierke Broodje_060.jpg

Specialiteit Water en Vuur

Het Stiefkwartieke staat voor gastvrijheid, kwaliteit en gaat mee met de tijd. Er is plaats voor 50-60 couverts in een knusse omgeving. Je kunt hier terecht voor overheerlijke macarons, oerbrood of een high-tea proeverij. De specialiteit van het huis is toch wel “water en vuur”: een Italiaanse bol, met één deel Noorse zalm en het andere deel carpaccio, huisgemaakte truffeldressing, mesclun en een garnering van bijvoorbeeld paprika kroepoek.

In 2012, toen Jurgen net begon in ’t Stiefkwartierke, heeft hij de wedstrijd “Het lekkerste broodje van Nederland” gewonnen met zijn broodje "Say Cheese". Dit bewijst wel dat hij hier op zijn plek zit.

Macarons.jpg

Private Dining

Naast de lunchroom verzorgt het Stiefkwartierke nog meer activiteiten, zoals Private Dining, Catering en andere opdrachten, zoals een bruiloft in de korenmolen in Princenhage. Private Dining kan op exclusieve locatie’s of het team komt bij je thuis. Dit is inmiddels landelijk, en zelfs Benelux gedekt! Een haute cuisine 7-gangen menu voor 15-20 personen met o.a. kingcrab, kreeft en prachtige Internationale wijnen. Je wordt echt in de watten gelegd. Ze cateren op dit moment tot 500 personen!

Het Stiefkwartierke is verder vaste cateraar van Pathé Breda en verzorgt hiervoor de Ladies Nights en andere events. Zelfs met carnaval weten ze de BCV of de commissie  optochten te voorzien van vele broodjes, ontbijt en diners.

Private dining.jpg
Ketley.jpg

Gastvrouw Ketly Hof maakt het team compleet en nodigt je van harte uit om eens binnen te stappen bij het Stiefkwartierke.

Open van dinsdag t/m zaterdag van 10.00 tot 17.00/ 18:00 uur. Donderdags zelfs tot 19.00 uur.

Voor reserveringen, Private Dining of Catering mogelijkheden kunt je contact opnemen via info@stiefkwartierke.nl of bel 076 - 522 8493.

https://www.facebook.com/stief.kwartierke/

http://instagram.com/stiefkwartierke

Stee Connects Diner
logo 2017 raam buitenzijde.jpg

Prijs en samenstelling van deze bijzondere culinaire net-werk avond ( excl. drank):

Chefkok Jurgen de Ruijter heeft een aantrekkelijke en gevarieerde 5-gangen proeverij bedacht!

Klik op het logo van Stiefkwartierke hierboven om het menu te bekijken!

Stee Connects leden   € 17,50 p.p.

Niet leden                    € 27,50 p.p.

Krijgt u ook al trek? Reserveer dan snel en meld u aan!

Programma:

17.00 -18.00 uur Inloop, netwerken en borrelen;

18.00 -18.10 uur Kick-off organisator Enrico Damino; 

18.10 -18.00 uur Start eerste tafelronde met diner;

19.00 - 21.00 uur Wisselende tafelrondes, net-werken en dineren;

            21.00 uur Afsluiting.

Bent u nieuwsgierig, flexibel en commited?
Zet 31 oktober a.s. dan gewoon in uw agenda, spreek het rond en kom!

Voor deze avond zijn er slechts 55 plaatsen beschikbaar, dus meld u snel aan!

44416466_270267033676605_120362018333209
Programma
bottom of page