top of page
Stee Event Banner 31-08-2020_1.jpg

Stee ConnectsTurkish Delight in restaurant L’Anatra

Datum:   Maandag 31 augustus van 17:00 - 21:00 uur

Locatie:  Nieuweweg 75, 4811 LW Breda       Nieuwe locatie!

Websitehttp://www.lanatra.nl/

Parkeren: Parkeergarage de Barones.

Op maandag 31 augustus a.s. zijn we net als in 2019 te gast bij vader en zoon Osman Sipahi & Ertugrul Sipahi van Turks Specialiteiten Restaurant L’Anatra op hun nieuwe locatie aan de rand van het centrum van Breda. Deze bijzondere Stee Connects avond is behalve gezellig en effectief net-werken vooral ook  bedoeld voor de culinaire liefhebbers die over onze landsgrenzen heen durven te kijken, ruiken en proeven.

Tijdens deze avond zullen Osman & Ertugrul ons meenemen op een ‘wandeling door de Turkse keuken’. Een 6-gangen verrassingsmenu bestaande uit koude- en warme meze’s, diverse gegrilde  vlees en/of groentegerechten en uiteraard heerlijke zoete Turkse delight.

20200713_211341.jpg

Stee Connects organiseert maandelijkse evenementen op bijzondere locaties waar ondernemende mensen elkaar ontmoeten. Een vernieuwende netwerkclub waarbij mooie verbindingen worden gemaakt en échte zaken worden gedaan en vriendschappen worden gesloten.

Voor Stee Connects leden en voor andere potentiële nieuwe leden de kans om kennis te maken met dit gevarieerde platform en de verbinding aan te gaan met de andere bezoekers.

Op ieder event zal een inspirerende spreker en/of artiest of thematiek op het programma staan.SteeConnects events zijn dus ook zeker een avondje uit.

In 2019 hebben wij 13 mooie Stee Connects events georganiseerd in:

De VIP Lounge van Pathé Breda, Koetshuis Anneville in Ulvenhout, de Lanterneau in de Grote Kerk Breda, het VIP foyer in Breepark Breda, deAvenue, bij Sligro Breda, in Brouwerij Frontaal, de Lutherse Kerk Breda, Café Lievense, Hotel de Reiskoffer, Brasserie Stiefkwartierke, Businessdagen West-Brabant in Breepark en in Turks Restaurant L’Anatra.

 

Klik hier voor een visueel overzicht van deze verschillende locaties!

In 2020 hebben we in januari in deAvenue een nieuwjaarsevent georganiseerd met een spetterend live optreden van Angela van Rijthoven, eind februari waren we op de Haagse Markt bij Aogse Markt en Herberg het Roode Hert en maakten we een winterse wandeling.

Daarna was de horeca tweeënhalve maand dicht (COVID-19) en hebben we geen fysieke events meer kunnen organiseren.

Vanaf juni gelukkig weer terug met in die maand zelfs 2 edities!

In het voorjaar op 3 juni waren we in de terrastuin van Café Lievense met een zomerse BBQ en live optreden van Demi Poortman.

Op 25 juni hadden we vervolgens een 2e editie in Italiaanse sferen op Landgoed Anneville.

In de maand juli mochten we weer meerdere gasten ontvangen en waren we op 29 juli in het mooie en nieuw ontwikkelde Ingenhousz Breda.

Afgelopen woensdag 5 augustus hadden we een zeer bijzondere Stee-Exclusive-editie bij internationaal kunstenares Marianne Naerebout en waren we met members only! 

Zeer gevarieerd locaties met steeds weer een andere thematiek en daarom Steeds weer verrassend en inspirerend!

L'Anatra_040.jpg

Foto hierboven van het interieur van de vorige locatie, voor velen nog goed te herinneren.

Restaurant L’Anatra is sinds 1994 geopend en bestaat dus alweer 26 jaar en is niet meer weg te denken in het Bredase aanbod van gevarieerde restaurants. Dit bijzondere zilveren jubileum werd afgelopen september dan ook feestelijk en met trots gevierd samen met haar diverse klanten.

Het traditionele en authentieke Turkse restaurant staat al vanaf haar opening bekend om het enthousiasme en de enorme hartelijkheid en gastvrijheid van eigenaar Osman Sipahi en zijn zoon Ertugrul en hun team. Behalve deze warme gastvrijheid staat hun authentieke Turkse keuken hier al jarenlang zeer goed bekend en weten zij hun vele vaste en nieuwe gasten iedere keer weer mee te nemen op een culinaire bijzondere reis door deze Turkse heerlijke, Mediterrane en kleurrijke keuken.

57098965_2186259144802135_12647621781167
FB_IMG_1573480039502.jpg

Foto links: Osman Sipahi (2e van links, naast Jack Sebregts) en zijn zoon Ertugrul (helemaal rechts van miss Holland Sharon Pieksma) winnen in april 2019 de Stappen & shoppen award in de categorie Mediteraanse restaurants.

Foto rechts: organisator Enrico Damino tussen Osman en Erugrul.

Passie voor eten

Het Turkse enthousiasme, de hartelijkheid en gastvrijheid ervaart u direct bij het binnen lopen van het restaurant, waar service, aandacht en tijd voor de klant een vanzelfsprekendheid is.

Eigenaren/gastheren Osman en/of Ertugrul zullen u direct wijzen op het lamsvlees, een specialiteit van L’Anatra. Met een mix van inheemse kruiden wordt het lamsvlees authentiek bereid tot een heerlijk gerecht. 

IMG_0899.JPG
IMG_0900.JPG

Liefde voor koken treft u hier zeker aan. L’Anatra is altijd al een knus en gezellig restaurant geweest waar meer al snel gewoon is. U treft er de warme sfeer van Turkije, waar je heerlijk kunt genieten en ontspannen. Op de nieuwe locatie die veel ruimer is dan voorheen is tevens een buitenterras.

Smakelijk Breda 2.jpg
Smakelijk Breda 1.jpg

Fotografie 2 foto's hierboven: Smakelijk Breda

 

De naam L’Anatra

Eigenaar Osman verteld gepassioneerd over het ontstaan van de naam van de zaak.

 

‘Nadat we met onze zaak in Den Bosch gestopt waren, zijn we opnieuw

gestart in Breda. Dat was in 1994 en we hebben toen voor de naam

L’Anatra gekozen. Deze naam klinkt niet alleen mooi, maar er zitten ook

nog speciale betekenissen voor ons aan.

Anker 3
Lanatra.png

 

Wij komen uit een deel van Turkije waar veel eenden leven. Onze grootvader ging dan ook vaak op eendenjacht, al ving hij eigenlijk nooit wat. In een van de talrijke theehuizen kon hij dan zijn sterke verhalen vertellen en uitleggen waarom er weer geen eend op het menu stond. De anderen in zo’n theehuis moesten altijd lachen om zijn mislukte pogingen en zeiden dan dat hij beter kon gaan vissen. Op zekere dag was hij het plagen zo beu, dat hij echt een eend ging vangen. Vol trots toonde hij daarna het eendje aan de aanwezigen in het theehuis.

L’anatra, l’anatra riepen ze naar hem en vanaf dat moment had hij de bijnaam L’Anatra, eend. Nu is ook meteen duidelijk waarom er een eend staat afgebeeld op ons mooie logo. Na al die jaren vinden we die anekdote nog steeds aardig en onze bijnaam in de Turkse gemeenschap is ook L’Anatra gebleven. Het is zelfs zo sterk dat ze ons in Turkije alleen maar met die bijnaam kennen: wij zijn Nederlanders de Eend.

Voordat mijn vader naar Nederland kwam heette hij Schoenmaker de Eend. En de kinderen noemen ze in ons geboorteland de kleine Hollandse Eendjes. Een neef in Duitsland heet vervolgens Duitser de Eend en u mag het beroep van een oom chauffeur de Eend raden. Het is in Turkije normaal om mensen een bijnaam te geven en daaraan gekoppeld wordt  het beroep wat ze uitoefenen gekoppeld. En zo heeft onze familie dus heel wat eenden die allemaal weer tot en bepaald gezin behoren. Wij hopen dat deze traditie zich nog jaren voortzet, want het geeft extra kleur aan het dagelijkse leven”. Aldus Osman.

Stee Connects Diner

Anker 2
5F09A884-CD85-41EC-95E7-54D6CBBDBE17.JPG
IMG-20200718-WA0004.jpg
IMG_0909.JPG
IMG-20200718-WA0005.jpg

‘Een wandeling door de Turkse keuken’.

Speciaal voor deze avond wordt er  een mooi, bijzonder en gevarieerd menu  bereid en geserveerd aan onze gasten.

Een 6-gangen verrassingsmenu bestaande uit koude- en warme meze’s, diverse gegrilde vlees en/of groentegerechten ,nagerecht etc…..  laat u verrassen!

Prijs voor deelname aan deze bijzondere avond incl. Diner ( excl. drank):

Stee Connects leden  € 20,00 p.p.

Niet leden                    € 35,00 p.p.

Krijgt u ook al trek? Reserveer dan snel en meld u aan!

Anker 1

Programma:

17.00 -18.00 uur Inloop, netwerken en borrelen;

18.00 -18.10 uur Kick-off organisator Enrico Damino en 

                            welkomstwoord  eigenaren Osman Sipahi of                                        Ertugrul Sipahi.

18.10 - 18.20 uur Pitch Enrico Damino over zijn nieuwe uitdaging                                     voor het nieuwe f TV-format 'Bloks op zondag'

18.20 -  21.00 uur Start 6-gangen diner;

             21.00 uur Afsluiting.

Bent u nieuwsgierig, flexibel en commited?
Zet maandag 31 augustus a.s.dan gewoon in uw agenda, spreek het rond,meld u aan en kom!

STEE_Connects_LOGO_RGB_PAYOFF.jpg
bottom of page