top of page
Stee Event Banner 30-06-2021 2.jpg

Stee Connects Unlimited You

Datum:  Woensdag 30 juni van 16:00 - 21:00 uur

Locatie: Fort bij Spijkerboor

              Westdijk 46, 1464 PC Westbeemster.

Website :https://www.unlimitedyou.nl/

Foto DJ Jesse Mak.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op woensdag 30 juni a.s. zijn we te gast bij Niels Roest van Unlimited You op Fort bij Spijkerboor. 

Deze keer een event samen georganiseerd met Gerard Stiekema op een zeer bijzondere locatie in Noord-Holland.

Gerard was eerder spreker op ons Italiaans getinte event in Koetshuis Anneville vorig jaar.

Sindsdien zijn hij en Stee Connects initiator Enrico Damino goede relaties geworden en hebben zij voor deze editie samen de handen ineen gesloten.

Beiden nodigen leden van hun netwerkclub en verdere relaties uit.

Gerard Stiekema was onlangs te zien met een interview in een zakenprogramma op SBS 6 met beelden over zijn lezingen op diverse locaties.

Zo ook in het begin te zien op het Stee Connects event in Ulvenhout.

Klik hier om die beelden te bekijken!

20210330_152337.jpg

Welkom op Fort bij Spijkerboor

Verscholen in het polderlandschap van de Beemster ligt het grootste fort van de Stelling van Amsterdam, Fort bij Spijkerboor.

In het fort is veel te bekijken: munitiekamers, kanonnen en een gepantserd draaikoepelgeschut.

deracevanmijnleven-gerard-stiekema-logo-
Anker 1

Natuurgebied Fort bij Spijkerboor

De unieke eschutskoepel van Fort Bij Spi

 

 

 

 

De unieke eschutskoepel van Fort Bij Spijkerboor - trainingslocatie Unlimited You

Over het gebied

Het is het grootste en modernste fort van de Stelling van Amsterdam. Compleet met twee verdiepingen, kanonnen en een gepantserd draaikoepelgeschut. Het fort is regelmatig open voor bezoekers. Een leuk uitje in de prachtige werelderfgoed de Beemsterpolder!

Het knooppunt van kanalen en dijken bij Spijkerboor was een zwakke plek in de verdedigingslinie. Daarom werd hier in 1913 een extra groot en sterk fort gebouwd. Tijdens de Eerste Wereldoorlog bracht men het fort in staat van paraatheid. Onder leiding van de kapitein der artillerie Jhr. O.G. Bloys van Treslong verbleven er 300 soldaten op het fort.

Stelling van Amsterdam

De 135 km lange verdedigingslinie rond de hoofdstad werd gebouwd tussen 1880 en 1920. De ring van dijken, sluizen en 46 forten en batterijen beschermde Amsterdam tegen aanvallen van buitenaf. Door een ingenieus systeem kon in twee dagen het land buiten deze ring onder water worden gezet. Het water was te ondiep voor schepen en te diep voor man en paard.

Zo leefden de soldaten

Het is net alsof de soldaten gister vertrokken zijn. De slaapvertrekken, waslokalen en legerkeuken met enorme kookketels zijn er nog steeds. Zelfs een privéplee voor de officieren! Ook voorzag het fort in zijn eigen drinkwater middels druipkokers werd het water geleid naar de waterkelders onder de vloer.

Militair vernuft

Uniek is het gerestaureerde artilleriegeschut in de pantserkoepel met een dubbelloops snelvuurkanon uit 1911. Het is een van de twee bewaard gebleven geschutskoepels met kanon in de hele Stelling. De draaibare koepel weegt 20.000 kilo. Het bereik van de krachtige kanonnen was ruim 10 km, het schootsveld reikte van Alkmaar tot aan de Zuiderzee.

Veertien soldaten waren nodig om het kanon te bedienen en de munitie aan te voeren. Kruitdampen maakten het werk zwaar in de koepel. Een handbediende airco zorgde voor frisse lucht.

 

Gevangenis

Dat het fort ook een tijd als militaire gevangenis is gebruikt, is nog te zien aan de tralies voor de ramen, de zware celdeuren en muurtekeningen van gevangenen. Er hebben in en rond beide wereldoorlogen allerlei militaire en politieke delinquenten vastgezeten.

Bezoek het fort

Van april tot in september is Fort bij Spijkerboor regelmatig opengesteld voor publiek. Ga mee met een rondleiding of kom naar een van de gezellige culturele evenementen. Door beeld- en geluidsfragmenten komt het fort tot leven.

Dagje uit met kinderen

Voor wat grotere kinderen is het fort een groot avontuur. Lekker dwalen door gangen en kamers. Tijdens de openstellingen van het fort kun je met de kinderen lekker rondstruinen.

Fietsen langs forten

De fietsroute Wormer- en Jisperveld (32 of 44 km) voert door een oer-Hollands, weids landschap en komt langs verschillende forten van de Stelling van Amsterdam: Fort bij Spijkerboor en twee andere kleine forten, Fort aan de Jisperweg en Fort aan de Middenweg.

Anker 2
Unlimited You - wit met pay-off.png
Beeld bij tekst Unlimited You.png

Briefing tijdens de Special Forces Experience voor Persoonlijk Leiderschap Ontwikkeling

 

 

De Brug van Special Forces naar het bedrijfsleven

Unlimited You is geboren vanuit onze achtergrond bij de Special Forces van het Ministerie van Defensie en speciale eenheden van de Nationale Politie.

 

Het idee achter Unlimited You begon met het trainen van (speciale) eenheden van Defensie, Politie en Justitie. Met onze rugzak en geruime praktische werkervaring kunnen wij ontzettend veel meerwaarde bieden aan deze eenheden. We hebben zelf immers gewerkt op het hoogste niveau qua geweldsmiddel dat Nederland tot haar beschikking heeft. Dit heeft raakvlakken voor iedere eenheid en is altijd maatwerk.

Vervolgens ontstond tevens de vraag vanuit beveiligingsbedrijven en particuliere beveiligers om onze kennis en ervaring met hun sector te delen, zodat de kwaliteit van de beveiliger met sprongen omhoog gaat. Ook hier is de meerwaarde gebleken, doordat beveiligers na de training efficiënter en onopvallender optreden.

Op een zeker moment werden wij uitgenodigd door een business coach. Deze business coach schetste ons de volgende situatie:

“Ik heb hier elf directeuren en ik wil dat zij allemaal uit hun comfortzone gehaald worden. Kunnen jullie iets voor mij bedenken?” 

Dit hebben we gedaan door in Amsterdam een oefening met hen te draaien waarin de directeuren voor een kort moment onderdeel waren van een observatie- en arrestatieteam. Hun opdracht was om een overdracht tussen twee fictieve terreurverdachten vast te stellen en daarna de aanhouding te verrichten. Midden in de stad zonder op te vallen.

Het ging hierbij niet om te technische en tactische vaardigheden. Nee het draaide om iets heel anders. Het doel was om iets te doen, dat ze nog nooit eerder hadden gedaan. Dit houdt automatisch in dat je op dat moment niet meer competent bent, zoals je als directeur wellicht gewend bent, omdat je je in een wildvreemde situatie bevindt. En dan gebeurt er iets bijzonders.

Je valt dan terug op je ware karakter. Op dat moment viel voor ons niet het spreekwoordelijke kwartje, maar er viel een hele goudstaaf! We realiseerden ons dat wij dachten dat directieleden zouden handelen als dat zouden doen als speciale eenheid, wanneer het gaat om leiderschap, communicatie, eigenaarschap, vertrouwen, samenwerking, enzovoorts.

Dit bleek in veel gevallen helemaal niet zo te zijn. En dat is niet goed of fout. Het is simpelweg nooit aangeleerd. We kwamen tot de conclusie dat wat wij weten vanuit onze achtergrond cruciaal is voor het bedrijfsleven. Waarom? Omdat de werkwijze van speciale eenheden vaak het streven is van leidinggevenden, afdelingen, organisaties, noem ze maar op. 

Die werkwijze is een geoliede machine waarin ieder individu binnen een groep zich 100% verantwoordelijk voor eigen denken, voelen en doen. Waar een cultuur heerst van transparantie, respect en acceptatie, met als rode draad geweldloze communicatie. 

Terug naar de oefening in Amsterdam. Naderhand gingen we evalueren met de groep. Speciale eenheden evalueren iedere actie, zodat ze kunnen leren en verbeteren ‘on the job’. Door de hoge werkdruk is er namelijk te weinig tijd om te trainen. Training on the job is een begrip in die wereld. 

Er werd besproken wat er goed ging en wat er beter kon, op onze manier. En die manier is heel direct. Open. Transparant. Eerlijk. “Op de man af.” Als het goed is dan is het goed, maar als het niet goed is dan krijg je het ook te horen. En dat zijn veel topfunctionarissen niet (meer) gewend. Deze personen worden niet vaak aangesproken op hun gedrag of karaktereigenschappen.

Wij geloven dat de mogelijkheden tot echte groei van de mens in het karakter zit. 

Veel mensen leggen de focus op meer en meer leren en toevoegen, terwijl de magie zit in het ‘ontwikkelen’ van het karakter. Dus zaken afleren. Bijvoorbeeld: Je mond houden op bepaalde moment dat je eigenlijk zou willen discussiëren.

Beter leren luisteren. De beste leiders zijn de beste luisteraars.

 

Onze boodschap is: Meer is niet beter. Beter is beter. 

Wanneer je de kwaliteit van je karakter verhoogd, dan word je een beter en leuker mens. Voor jezelf en voor anderen. Het resultaat is meer innerlijke rust. En dat heeft zo’n positief effect op leiderschap! 

De feedback die je ontvangt zijn vaak de meest waardevolle lessen.

Op het moment dat je tot het besef komt dat je ZELF het grootste obstakel bent, en niet de ander, gaat er een wereld van groei en bloei voor je open. 

De herkenning én erkenning van zaken zoals angsten, tekortkomingen, emoties en gedrag is misschien wel de krachtigste tool van de mens. Als je vanuit dit punt jezelf moed weet in te praten en de focus legt op een positieve uitkomst dan ben je daadwerkelijk bezig met verandering in een richting waar je naartoe wilt.

Op het moment dat je vastzit en niet verder komt is de oplossing heel simpel, maar niet makkelijk.

Kijk naar binnen, want …

 

Leiderschap begint in jezelf en start op www.unlimitedyou.nl

                                                                                                                                          Tekst:Niels Roest

 

Pasfoto Niels.jfif
Beter presteren onder tijdsdruk tijdens
Ingang Fort bij Spijkerboor - Unlimited

Stee Connects Diner op Fort bij Spijkerboor

Anker 5
IMG_3415.jpg
20200719_182317.JPG
20200719_184702.JPG
20200719_165815.JPG
PHOTO-2021-03-29-21-37-30-1.jpg
PHOTO-2021-03-29-21-46-57 3.jpg

Stee Connects organiseert haar events met vaste en wisselende partners.

Op deze manier leer je steeds andere personen, locaties en bedrijven kennen.

Soms zorgt de locatie voor het eten & drinken, soms betrekken we een cateraar.

Deze x is dat SMOOK; de vaste cateraar van Unlimited You.

 

SMOOK Is een bedrijf wat zich heeft gespecialiseerde in het koken op open vuur en verschillende BBQ-stijlen

op locatie. Eigentijds, vernieuwend en net even anders dan anders zijn ingrediënten waar het team van SMOOK

wel raad mee weet.

Zo hebben zij een ruim assortiment aan BBQ’s, zoals een zuid-Afrikaanse Braai, spit, gril op openvuur,

verschillende kamado’s waaronder een Blackbasterd en kamado joe.

Kleine smokers en een mega smoker op een aanhanger waar zij op evenementen en feesten grote groepen mensen van eten kunnen voorzien.

Waar rook is, is vuur! Een mooi gezegde die zij verbasteren naar ‘waar SMOOK is, is vuur’. Bij het bereiden van

het eten maken ze gebruik van de hete rook die afkomstig is van het vuur. Door het gebruik maken van de

warme rook garen de producten langzaam. Hierdoor blijft het heerlijk sappig en krijgt het een karakteristieke

rook smaak.

SMOOK onderscheidt zich in smaak, kwaliteit en originaliteit. Het bereiden van het product kost weleens waar

tijd en is intensief, maar betaalt zich terug in een heerlijk goed sappig en karakteristiek smakend product. Zo

wel vis als vlees maar ook groente en vegetarische producten krijgen een verassend lekkere smaak als ze op

een low en slow cooking manier bereid zijn.

SMOOK zoekt aansluiting bij bedrijven en ondernemers, waarbij zij hun BBQ als aanvulling van hun dienst

kunnen aanbieden. In dit geval Unlimited you. Unlimited you verzord gedurende dag of dagen een programma

waar zij dan het eten voor maken.

Veel cateringbedrijven bieden een standaard buffet met BBQ aan. Vaak zijn dit precies afgemeten porties en 

vlees van een gas BBQ of grilplaat. Daar ligt ruimte voor verbetering. Consumenten zoeken naar producten met

een beleving en emotionele lading. Nu ze zien hoe zij het eten bereiden. Smook verkoopt niet alleen het eten,

maar ze maken er een echte beleving van. Het aanzicht van open vuur en de grote Smoker geeft meteen sfeer en beleving en wekt interesse en betrokkenheid op bij de consument.

Menu van 30 juni 2021:

Broodje hamburger

De burger is gemaakt van Iers rundvlees.

Het broodje is een vers afgebakken brioche bol.

Op het broodje zit Ijsbergsla, rucola, tomaat en augurk.

De burger kan met diverse sausen belegd worden.

Op deze burger is er een heerlijke vega variant.

Picanha (rundvlees)

De picanha ook wel staartstuk genoemd wordt in gesmeerd met bbq kruiden (Rub).

Deze wordt geserveerd met gebakken champignons, knoflook en lente-ui.

Zweeds varkensfilet

Een filet met een eigentijdse marinade; dit in combinatie met de subtiele rook smaak, maakt het echt een

feestje. Deze wordt geserveerd met gepofte tomaatjes.

Vis i.p.v. vlees

Voor diegenen die geen vlees eten maar wel vis zouden wensen, kan er gerookte zalm worden geserveerd..

Logo_SMOOK_Grunge.jpg
Anker 3

 

Prijs voor deelname aan deze bijzondere dag/avond incl. rondleiding, BBQ en drank (all inclusive).

Stee Connects en Business Collectief leden  € 60,00 p.p.

Niet leden                                                        € 75,00 p.p.

Heeft u ook zoveel zin in dit inspirerende business-event, meld u aan en bestel uw ticket!

Na uw aanmelding ontvangt u begin juni a.s. de factuur.

Programma:

16.00 -18.00 uur   Inloop, netwerken en borrelen.

                             D.J. Jesse Benjamin zal voor relaxte muziek zorgen deze avond! 

18.00 -18.10 uur   Kick-off organisatoren Gerard Stiekema & Enrico Damino en welkomstwoord van Niels Roest.

18.10 - 18.40 uur  Rondleiding in het museum en gehele Fort.

18.40 -  19.00 uur Borrelen en net-werken;

19.00  - 20.30 uur Diner;

20.30  - 21.00 uur  Borrelen en netwerken;        

 

             21.00 uur Afsluiting.

Anker 4
Stee Event Banner 30-06-2021 2.jpg

Bent u nieuwsgierig, flexibel en commited?
 

Zet woensdag 30 juni a.s.dan gewoon in uw agenda, spreek het rond, meld u aan en kom!

bottom of page